bogaard Jurische Dienstverlening en Mediation Breukelen
Mediation

Heeft u te maken met een conflict en wilt u de gang naar de rechter voorkomen maar praten met uw wederpartij lukt niet meer? Denk dan eens aan mediation. Zeker als u ook zelf graag de regie houdt over de oplossing en u de toegevoegde waarde inziet van een gezamelijk gedragen oplossing.

Conflicten in persoonlijke sfeer,  in (familie)relaties lopen vaak hoog op vanwege grote materiële en immateriële belangen. Financiële belangen kunnen lijnrecht tegenover emotionele belangen staan. Voor u het weet zit u klem in een langdurig conflict waar emoties steeds hoger oplopen met het risico van escalatie en langdurige kostbare procedures van dien. 

 Dan is mediation een mooi alternatief mits de andere partij daarmee instemt. Beide partijen moeten bereid zijn naar elkaar te luisteren en op zoek te willen gaan naar de belangen die spelen in de kwestie. Of het nu gaat om echtscheiding, alimentatie, gezag over kinderen, en omgangsregelingen, er spelen naast juridische belangen zoveel meer belangen een rol die aandacht verdienen om tot een gedragen oplossing te komen die bestendig is voor de toekomst. Dit geldt eveneens in de zakelijke sfeer. Of het nu gaat om uw werk, de zorg, het onderwijs, de overheid of een leverancier, u zoekt naar een win-win situatie zonder strijd. Als mediator kan ik u helpen het gesprek weer op gang te krijgen, de belangen boven tafel te krijgen en wederzijds begrip tot stand te brengen. Ook zal ik helpen bij het proces van het bedenken van een creatieve oplossing. Vaak komt u in een mediation tot een oplossing die u van te voren niet had kunnen bedenken. Dat maakt mediation zo’n mooi middel! Vanwege mijn juridische achtergrond zal ik met deskundig oog de afspraken waarmee beide partijen akkoord zijn, in een vaststellingsovereenkomst vastleggen. Zo ontstaat een win-win situatie die juridisch geborgd is door een deskundig en betrokken Mfn-registermediator/juridisch adviseur.